Results 1 to 3 of 3

Thread: Randomly missing servicegroups

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    4

    Randomly missing servicegroups

    Hello,

    I've an issue quite similar to the one described here http://www.shinken-monitoring.org/fo...pic,201.0.html

    Some servicegroups in Nagvis give me errors like: Problem (Backend: live_1): The object "nagvis_test_1" does not exist (servicegroupMemberState).
    The funny thing is that if I reload Shinken some groups that were working will give me this error and some that had the error will start working.

    This is also visible if I add a new item for servicegroupe in my design, in the list of possible service groups I can see that some of them are missing. And again after a reload some are back and some are gone.

    Finally if I enable only_hard_state on a service group I receive the error The servicegroup "nagvis_test_2" has no member or does not exist (Backend: live_1). But no randomness for this one, it makes all servicegroups fail.

    I'm using Shinken 1.4 and Nagvis 1.7.9.

    Please advise.
    Thank in advance!

  2. #2
    Shinken project leader
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bordeaux (France)
    Posts
    2,131

    Re: Randomly missing servicegroups

    Can you look at your broker logs to see if your livestatus module got problems?
    No direct support by personal message. Please open a thread so everyone can see the solution

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    4

    Re: Randomly missing servicegroups

    Hello,

    Sorry for the long delayed reply, I missed the mail.

    The only thing I've in my broker is related to graphite, I started to install it but did not have time to finish the project.

    2013-08-26 12:13:39,857 [1377512019] Error : [broker-1] The instance Graphite-Perfdata raised an exception [Errno 111] Connection refused, I remove it!
    2013-08-26 12:13:39,857 [1377512019] Error : [broker-1] Back trace of this remove: Traceback (most recent call last):
    File "/usr/local/shinken/shinken/modulesmanager.py", line 131, in try_instance_init
    inst.init()
    File "/usr/local/shinken/shinken/modules/graphite_broker.py", line 82, in init
    self.con.connect((self.host, self.port))
    File "<string>", line 1, in connect
    error: [Errno 111] Connection refused

    Thanks for your help!


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •