Results 1 to 6 of 6

Thread: [RESOLVED] Attach a service templates to a 2nd level host template does not work

  1. #1

    [RESOLVED] Attach a service templates to a 2nd level host template does not work

    If I create a host template ping_only, two hosts xxx and yyy with "use ping_only" and a service template ping with "host_name ping_only", I can see each of xxx and yyy have a service "ping".
    Now if I add a host template mes-switchs with "use ping_only" and 1 host zzz with "use mes-switchs", I can see my host zzz but it has not the service "ping".

    Don't had time yet to search in inheritance code why this works this way. So I will continue to use my "old" service group based services

    Please tell me if you think it's a bug or close this case

    Thanks

  2. #2
    Shinken project leader
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bordeaux (France)
    Posts
    2,131

    Re: Attach a service templates to a 2nd level host template does not work

    Hi,

    sounds like a bug indeed. I think the code look at direct template, not for inheritated ones
    No direct support by personal message. Please open a thread so everyone can see the solution

  3. #3
    Shinken project leader
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bordeaux (France)
    Posts
    2,131

    Re: Attach a service templates to a 2nd level host template does not work

    I opened the bug ticket https://github.com/naparuba/shinken/issues/81

    Should not be too long to fix this I think
    No direct support by personal message. Please open a thread so everyone can see the solution

  4. #4

    Re: Attach a service templates to a 2nd level host template does not work

    Thanks inheritance is very cool to use but damn to code…

  5. #5
    Shinken project leader
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bordeaux (France)
    Posts
    2,131

    Re: Attach a service templates to a 2nd level host template does not work

    Oh yes! ;D

    But after all, it's a one time job for the dev, and a lot of time gain for users, so it's a good thing
    No direct support by personal message. Please open a thread so everyone can see the solution

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    278

    Re: Attach a service templates to a 2nd level host template does not work

    This issue #81 was closed on the Shinken github and marked as fixed.

    So this topic should be marked as Solved. Unless something else pops up. ;-)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •