Results 1 to 3 of 3

Thread: Getting WATO working on a OMD install

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    5

    Getting WATO working on a OMD install

    Hi',

    I would like to know if there is a way to get WATO working on OMD with shinken core.


    Because i've got an error when trying to validate a WATO change in the Multisite WebUI, Chek_mk try to use the nagios core instead of the shinken core :

    Error executing hooks: Error running check_mk --automation restart -- (exit code 1):

    Nagios Core 3.2.3
    Copyright (c) 2009-2010 Nagios Core Development Team and Community Contributors
    Copyright (c) 1999-2009 Ethan Galstad
    Last Modified: 10-03-2010
    License: GPL
    Website: http://www.nagios.org
    Reading configuration data...
    Error: Cannot open main configuration file '/omd/sites/mysite/tmp/nagios/nagios.cfg' for reading!
    Error processing main config file!

    Thx

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    1

    Re: Getting WATO working on a OMD install

    It's a bug in OMD.

    I've installed Shinken and Check_MK with WATO enabed by myself and it's working, when you'll change some check_mk defaults:
    - check_submission = 'pipe' (main.mk)
    - use module "CommandFile" in every poller

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    4
    Hi there,

    You need to use check_submission = pipe in main.mk and cd tmp/nagios ; ln -s ../../tmp/shinken/shinken-apache.cfg nagios.cfg Perhaps, that's the best solution found on omd-users.mathias-kettner. But how to install the OMD Labs edition for my project? It's a laboratory work on Software.

    https://thetermpapers.net/ tasks and projects
    Last edited by GrantWilson; 04-18-2019 at 11:31 AM. Reason: project

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •