Results 1 to 8 of 8

Thread: "the module type pnp_webui for PNP_UI was not found"

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    4

    "the module type pnp_webui for PNP_UI was not found"

    Hi all,

    I tried to install pnp4nagios, and to used it with the webui.

    pnp4nagios seems work perfectly, but the PNP_UI's module is not loaded, despite of its call:

    define broker {
    broker_name broker-1
    data_timeout 120
    check_interval 60
    modules Livestatus, Simple-log, WebUI,PickleRetentionBroker,NPCDMOD,PNP_UI
    port 7772
    manage_sub_realms 1
    spare 0
    timeout 3
    address localhost
    realm All
    max_check_attempts 3
    manage_arbiters 1
    }
    In /usr/local/shinken/var/brokerd.log:

    2012-08-30 11:51:47,726 [1346320307] [broker-1] Warning : the module type pnp_webui for PNP_UI was not found in modules!
    ...
    2012-08-30 11:51:47,778 [1346320307] [broker-1] I correctly loaded the modules : [Livestatus,Simple-log,WebUI,PickleRetentionBroker,NPCDMOD]
    With the pnp_webui type error, I have no responds on the web...

    Do you have any idea?

    Shinken: 1.0.1 from sources
    pnp4nagios: 0.6.18 from sources

    Thanx for you work.

  2. #2
    Shinken project leader
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bordeaux (France)
    Posts
    2,131

    Re: "the module type pnp_webui for PNP_UI was not found"

    Can you launch de broker daemon in debug mode? (/etc/init.d/shinken -d start).
    No direct support by personal message. Please open a thread so everyone can see the solution

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    4

    Re: "the module type pnp_webui for PNP_UI was not found"

    Thanx for your reply.

    There are no more informations in debug mode .
    The brokerd.log, after restart with -d, is here: http://pastebin.ca/2199363

    My only one particularity is the use of shinken in a LXC.

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    278

    Re: "the module type pnp_webui for PNP_UI was not found"

    Nap just put in a fix for this. The modules autogenerate the hostname associated with the module.

    You can see the diff in the shinken github. And the fix manually.

    https://github.com/naparuba/shinken/...374f88b8a84de8

    xkilian

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    4

    Re: "the module type pnp_webui for PNP_UI was not found"

    Thank you xkilian,

    but with YOURSERVERNAME, localhost, a personnal hostname or whatever, this not seems to have effect on the unknown module type . Always the same error.

  6. #6
    Shinken project leader
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bordeaux (France)
    Posts
    2,131

    Re: "the module type pnp_webui for PNP_UI was not found"

    I don't have access to pastebin here, can you post the most interesting lines of the debug log? Thanks.
    No direct support by personal message. Please open a thread so everyone can see the solution

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    4

    Re: "the module type pnp_webui for PNP_UI was not found"

    Sorry for the late.

    There is no really more information in the verbose log, but you can see it here:

    http://eatmytux.com/perso/brokerd.log

  8. #8
    Shinken project leader
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bordeaux (France)
    Posts
    2,131

    Re: "the module type pnp_webui for PNP_UI was not found"

    Arg I miss the point in your first post : the PNP_UI module should be set in the WebUI module, not in the broker
    No direct support by personal message. Please open a thread so everyone can see the solution

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •