Results 1 to 6 of 6

Thread: no data displayed in shinken graphs

  1. #1

    no data displayed in shinken graphs

    Hello,

    I am running shinken 2.0.1 with : auth-cfg-password, windows, graphite, mysql, linux-ssh, sqlitedb, ui-graphite and webui.
    In my broker-master.cf i have : webui and graphite
    In my webui i have: auth-cfg-password,SQLitedb,ui-graphite
    The x.x.x.x address below is the graphite server, it is on a different box.

    This is my graphite.cfg module:
    Code:
    define module {
      module_name   graphite
      module_type   graphite_perfdata
      host      x.x.x.x
      port      2003 ; Or 2004 if using use_pickle 1
      # Optionally specify a source identifier for the metric data sent to
      # Graphite. This can help differentiate data from multiple sources for the
      # same hosts. HostA.GRAPHITE_DATA_SOURCE.service
      # You MUST set the same value in the graphite_perfdata and GRAPHITE_UI module
      # configuration.
      use_pickle 1 ; default value is 0, 1 for pickled data
      tick_limit 300 ; Default value 300
      graphite_data_source shinken ; default is that the variable is unset
      templates_path /var/lib/shinken/share/templates/graphite
    This is my graphite-ui:
    Code:
    ## Module:   ui-graphite
    ## Loaded by:  WebUI
    # Use Graphite graphs in the WebUI, based on default or graphite URL API
    # templates.
    #
    # IMPORTANT : Set the proper TIME_ZONE parameter in graphite : webapp/graphite/local_settings.py
    # Set if to match the system setting.
    # If not, 4h graphs will be broken.
    define module {
      module_name   ui-graphite
      module_type   graphite-webui
      uri       http://x.x.x.x/ ; Set your Graphite URI. Note : YOURSERVERNAME will be
                          ; changed by your broker hostname
      templates_path /var/lib/shinken/share/templates/graphite/
      # Optionally specify a source identifier for the metric data sent to
      # Graphite. This can help differentiate data from multiple sources for the
      # same hosts. HostA.GRAPHITE_DATA_SOURCE.service
      # You MUST set the same value in the graphite_perfdata and GRAPHITE_UI module
      # configuration.
      graphite_data_source  shinken
    Now, all my graphs show no data. When i click on a a graph or just hover over it on the gui i see get requests but still no data.
    Is there anything i am missing? I have no error logs in shinken or the graphite server.

  2. #2
    Shinken project leader
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bordeaux (France)
    Posts
    2,131

    Re: no data displayed in shinken graphs

    Can you look at the browser "javascript console"?
    No direct support by personal message. Please open a thread so everyone can see the solution

  3. #3

    Re: no data displayed in shinken graphs

    On the javascript console i have a warning when i hover over a graph object
    Code:
    event.returnValue is deprecated. Please use the standard event.preventDefault() instead
    and this log in graphite
    Code:
    my_client_ip_address - - [28/Apr/2014:16:13:25 -0400] "GET /render/?width=586&height=308&lineMode=connected&from=08:13_20140428&until=12:13_20140428&target=hostname_of_machine_doing_the check_for.shinken.Disks.___used_&target=hostname_of_machine_doing_the check_for.shinken.Disks.___used_?????&fontSize=8 HTTP/1.1" 200 446
    When i click on a host and go in the graph tab i see a few not found errors and the same log as above on the graphite server:
    Code:
    GET http://shinken_server:7767/static/el...nebuttons.css_ 404 (Not Found) Disks:40
    GET http://shinken_server:7767/static/im.../mysql/tag.png 404 (Not Found) jquery.js:2474
    GET http://shinken_server:7767/static/im...ux-ssh/tag.png 404 (Not Found) jquery.js:2474
    Resource interpreted as Font but transferred with MIME type text/html: "http://shinken_server:7767/static/fo...?v=3.0.1". jquery.js:1539
    event.returnValue is deprecated. Please use the standard event.preventDefault() instead.

  4. #4
    Shinken project leader
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bordeaux (France)
    Posts
    2,131

    Re: no data displayed in shinken graphs

    And what if you try to get the /rendr call manually on your browser?
    No direct support by personal message. Please open a thread so everyone can see the solution

  5. #5

    Re: no data displayed in shinken graphs

    i get the graph on the browser with no data.

  6. #6

    Re: no data displayed in shinken graphs

    Hello,

    Just to close this topic.
    My error went away.
    A few things might of resolved this issue.
    1. i changed the permissions of the checks to 744 since it was just 300 when istalled.
    2. i commended out the templates_path and graphite_data_source
    3. changed the port to 2004 since i am using use_pickle ( this is the most probable solution)


    Thank you for your help naparuba

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •